Jak gotować sous vide?

1528 wyświetleń
1 Komentarz
(5)

Smażony karp, pieczona kaczka, pierogi z wody… najczęściej przygotowanie potraw opiera się o podgrzanie ich do co najmniej 100 stopni Celsiusa. Z czego to wynika? Jest to po prostu wygodne. Woda gotuje się w takiej (mniej więcej) temperaturze, więc łatwo kontrolować cały proces. Piekarniki mają termostaty, a smażenie z założenia ma trwać jak najkrócej więc nie martwimy się zbytnio o warunki takiej obróbki (byleby nie spalić świątecznego dzwonka!). Czy nie ma innej opcji?

Praca farmaceuty to ciągłe szukanie i rozwój.

Opublikowane w kategorii: Strefa Zieleni Moderny

Dodaj komentarz

Kod bezpieczeństwa

Komentarze

  • urządzenie warte uwagi
    Mateusz 2023-11-25
    Ocena
    5.0

    Jest zabawa z tym i trzeba mieć zgrzewarkę, ale wg mnie warto ze względu na wartości zdrowotne i w sumie ekonomiczne też. U mnie króluje sous vide Laubena, ale zgrzewarka inna z Lidla chyba. Jestem zadowolony, mięso wychodzi bardzo smaczne.

Na naszej stronie wykorzystujemy pliki „cookies” oraz podobne technologie w celu realizacji usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych (zgodnie z Polityką Prywatności).
Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia. 
Więcej informacji znajdziesz w Polityce PrywatnościRegulaminie Strony. Każdy użytkownik sieci Internet wyświetlający za pomocą przeglądarki internetowej Stronę Internetową Apteki aptekamoderna.pl zobowiązuje się do przestrzegania Regulaminu Strony
Akceptuj